Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:
-
1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
-
2) Korýši a výrobky z nich
-
3) Vejce a výrobky z nich
-
4) Ryby a výrobky z nich
-
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
-
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
-
7) Mléko a výrobky z něj
-
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
-
9) Celer a výrobky z něj
-
10) Hořčice a výrobky z ní
-
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
-
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
-
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
-
14) Měkkýši a výrobky z nich